Voedingssupplementen voor paarden fact of fabel?

23 mei 2024

Voedingssupplementen voor paarden fact of fabel?

Waarom en of wanneer geef je je paard of pony voedingssupplementen? In deze blog vind je enkele feiten en fabeltjes.
In principe begint de goede gezondheid van je paard bij goed voer (zoals bijvoorbeeld van Cavalor) en voldoende ruwvoer. Bij normaal gebruik hoef je dan eigenlijk niets extra’s te voeren.

Wanneer geef je wel voedingssupplementen

Maar als er iets veranderd in het normale ritme van je paard zoals een verhuizing van stal, ziekte of ter ondersteuning in een veranderde training. Maar ook als je een ouder paard hebt met gewrichtsaandoeningen of je wilt een veulentje gaan fokken bij je paard kunnen voedingssupplementen een erg goede aanvulling zijn op het normale voer.

Ook bij een blessure en tijdens de revalidatie hiervan kunnen voedingssupplementen je paard ondersteunen. Ook aan het einde van het weide seizoen of juist aan het einde van het winterseizoen kunnen tekorten ontstaan aan bepaalde vitaminen en of mineralen.

Want voedingssupplementen kunnen je paard wel degelijk helpen. Van pro- en prebiotica is wetenschappelijk bewezen dat ze onze paarden kunnen helpen. Tevens kan een beginnende maagzweer (vaak zichtbaar als singelnijd) sneller herstellen met toevoeging van een supplement aan het voer (Cavalor fiber-Force Gastro).

Ook is wetenschappelijk bewezen dat bv een biotine-supplement helpt bij brokkelende hoeven. Supplementen zijn echter geen tovermiddelen, het is een langere termijn oplossing. Je moet het wel gedurende langere tijd aanbieden aan je paard.

Wanneer geef je wat?

Kort gezegd kunnen voedingssupplementen een positief effect hebben, afhankelijk van de werkzame stoffen op (klik op de link om naar de producten op de site te gaan):

Heb je nog advies nodig? We helpen je graag verder!

Wij hebben een voedingsadviseur in huis mocht je (voedings-) vragen hebben na het lezen van deze blog. Onze André kan je zeker verder helpen. Ook voor vragen over honden of kattenvoer of over supplementen voor hond of kat kan André adviseren. Je kunt altijd contact met ons opnemen via het telefoon nummer op onze site of via: info@jansenspeciaalvoeders.nl

Terug naar overzicht