Vlooien & Teken

1 mei 2024

Anti vlooien en/of teken middelen: dit moet je weten!

Met het mooie weer komen helaas ook deze ongewenste dieren weer te voorschijn. Begin op tijd met de behandeling van je geliefde huisdier en eventueel zijn omgeving. Hiermee voorkom je veel ergernis later in het seizoen. Maar welk product kies je dan? De keuze is ruim.

Zo veel verschillende soorten, welke kies je dan

Er zijn heel veel verschillende soorten antivlo & anti-teek middelen voor katten en honden. Veel honden- en katten eigenaren vragen zich dan ook af welk product de beste keuze is. Eigenlijk wordt dit bepaald door 3 dingen: jouw wensen, de activiteit van jouw en jouw huisdier, komt het dier veel buiten, op de hei, in het bos, ga je regelmatig zwemmen of ligt je huisdier zomers lekker binnen in de zon te soezen? en ook de kwaliteit van het product is belangrijk. Goede producten tegel vlooien en teken zijn bijvoorbeeld: Prac-Tic, Seresto, Advantix, Frontpro of Frontline. Daarnaast kun je kiezen tussen behandelen in de nek (pipet), heel het lichaam (spray), een (antivlooien en teken) band of een pilletje. Goed werkende pilletjes tegen vlooien en teken zijn eigenlijk alleen op recept bij de dierenarts te krijgen.

Het effect en de werkduur van het vlooien/ teken middel

Sommige honden en of katten kunnen een allergie ontwikkelen voor een vlooien beet. Voorkomen van beten kan dan heel wenselijk zijn. Ook daar let je op bij de aanschaf. De verschillende producten hebben vaak een eigen werkingsduur. Zo werken pipetten vaak ongeveer 4 weken, deze worden in de nek aangebracht. Een spray werkt ongeveer een maand maar de behandeling moet na elke wasbeurt worden herhaald en over het hele lijf verdeeld worden aangebracht. Anti-parasieten banden hebben vaak een langere werktijd, denk aan ongeveer 4 tot 8 maanden. Deze gaan om de hals van het huisdier en moeten wel in contact kunnen komen met de huid maar mogen niet te strak zitten, ze moeten wel kunnen draaien en bewegen. Het pilletje werkt ongeveer 3 maanden maar je huisdier moet het wel goed binnen krijgen en niet gedeeltelijk weer uitspuwen.

Wijze van toedienen kan ook de keuze beïnvloeden

Bekijk altijd goed de instructies op de verpakking. Hierop staat hoe je het product aanbrengt voor de beste werking en hoe vaak je het huisdier moet behandelen. Houdt hiermee ook rekening bij de aanschaf van een product. Bij niet goed aanbrengen kan de werkingskracht sterk verminderen. Vergeet niet de omgeving van het huisdier ook te behandelen als je dier besmet is met vlooien. Verder nog het advies om altijd een teken-pen in huis en of bij je te hebben en verder controleer je huisdier regelmatig op teken en of vlooien. Hiermee voorkom je veel en kun je snel handelen indien nodig.

Heb je nog advies nodig? We helpen je graag verder!

Wij hebben niet alle middelen op voorraad maar kunnen wel (bijna) alles leveren, mocht je vragen hebben kun je altijd contact met ons opnemen, info@jansenspeciaalvoeders.nl

 

 

Terug naar overzicht